150-Dagvlinders, Mossen, Reptielen 'Bring Back Our Beetles' with ecologist John Walters.

  1. Dagvlinders in Limburg
    Ogen open voor nieuwe soorten

    https://www.facebook.com/Natuurhistorisch.Genootschap.in.Limburg/videos/745413266346594/

  2. Thank you for your interest in the recent Conservation Communities talk on Amphibians. As promised, here is the link to the recording of the talk: https://youtu.be/glP262HeKSs

    During the presentation Alice talk about various websites that may be useful, here’s a few of them:

  3. Amphibian guides:ID guides - Amphibian and Reptile Groups of the UK (arguk.org)

  4. Devon Reptile Amphibian Group : Devon Reptile & Amphibian Group (DRAG) (arguk.org)

  5. Froglife sound app: Dragon Finder (froglife.org)

  6. To report sick or infected amphibians: Garden Wildlife Health




  7. Bring Back Our Beetles Find out about the importance of beetles and how to encourage them in your garden, including the Violet Ground Beetle and Springtail Stalker.

    John Walters is a life long field naturalist who explores the natural world through field sketching, photography and video. He grew up on Hayling Island in Hampshire and has lived in Devon since 1990. John works as an ecologist, artist and public speaker and is based in Buckfastleigh. He has published several books and guides including The Wildlife of Dartmoor and has appeared in many television and radio programmes.

    John will talk about the 4000 species of beetle that live in the UK and some of their varied lifestyles. They are an important part of the garden ecosystem, but like most insects they have declined in numbers over the last 50 years due to changes in management and the use of insecticides. Garden beetles, including the Violet Ground Beetle and Springtail Stalker, will be introduced and tips given to encourage them to live in your garden.

    Don't worry if you missed the event - You can find a link to the recording of the talk here.
    https://www.wildaboutgardens.org.uk/
    The UK has more than 4,000 beetle species and, although a handful may eat plants, many are predators, pollinators and decomposers, feeding both the soil and larger garden visitors such as birds and hedgehogs. Beetles are the unsung heroes of the garden and, like many insects, they need our support!
    https://www.wildaboutgardens.org.uk/
    The Royal Horticultural Society (RHS) and The Wildlife Trusts have teamed up to launch the new Wild About Gardens Bring Back Our Beetles guide. This guide includes fun facts about beetles and tips on how you can help them in your garden! https://www.wildaboutgardens.org.uk/sites/default/files/2021-03/200204%20RSWT%20WAG2021%20Booklet_WEBSPREADS_cardinal%281%29_1.pdf



  8. 3 Libellenonderzoek in Afrika KD Dijkstra Klaas Douwe Dijkstra vertelt in zijn presentatie tijdens de NVL studiedag op 19 september 2020 over zijn onderzoek aan libellen in Afrika en zijn motivatie voor dit onderzoek. Hij begint met een terugblik in de tijd en hoe hij van jongs af aan tot natuuronderzoek is gekomen.

    3 Libellenonderzoek in Afrika KD Dijkstra
    https://www.volkskrant.nl/wetenschap/grootste-vondst-van-nieuwe-libellensoorten-in-eeuw-tijd~bda18e02/



  9. https://www.brachytron.nl/200-jaar-libellenstudie/
    Lezing van Marcel Wasscher over 200 jaar libellenstudie in NL tijdens de onlangs gehouden NVL libellenstudiedag. In Nederland wordt al ruim 200 jaar studie aan libellen gedaan. Nederland is momenteel op het gebied van libellenstudie één van best onderzochte landen in Europa. Marcel Wasscher hield over de geschiedenis van de libellenstudie in Nederland een lezing tijdens de Libellenstudiedag op 19 september 2020 in Culemborg.


  10. 2020: Jan-Freerk Kloen heeft voor zijn opleiding een onderzoek gedaan naar de biotoopvoorkeur van de Groene glazenmaker (Aeshna viridis) in De Weerribben. In het verslag wordt zijn onderzoek vergeleken met een vergelijkbaar onderzoek uit 1987 in De Wieden (Geene, 1989). Ook is er dit jaar een artikel over dit onderzoek van Kloen in het NVL tijdschrift Brachytron verschenen.


  11. Er zijn 600.000 Nederlandse huishoudens een warmtepomp, vanaf 2030 zullen het er miljoenen worden. Deze snelle groei veroorzaakt – samen met die van laadpalen en zonnepanelen – knelpunten in het Nederlandse elektriciteitsnet. Slimme aansturing van de apparaten helpt het net te ontlasten, Stroomversnelling pleit daarom voor toegang tot de data uit warmtepompen
    De Nieuwste generatie water-water warmtepompen zit standaard een IoT ontsluiting voor monitoring en een gecertificeerde KWh-meter. Met een abonnement kun je vervolgens de data binnenhalen om te monitoren

  12. 2020: De Terugkeer van de Otter Na terugkomst in Nederland richtte De
    Jongh, samen met Videler en anderen, in 1985 de Stichting Otterstation Nederland
    op. Dat leidde later tot de oprichting van Otterpark AquaLutra – én tot de herintroductie van otters in Nederland. ‘We wisten de otter te positioneren als de ambassadeur
    van ons zoetwatermilieu,’ vertelt De Jongh. ‘Een lang verhaal. Maar het feit dat de otter
    het nu zo goed doet, is voor ons ongelooflijk mooi om te zien.’
    De waterkwaliteit verb

  13. BLWG Korstmossen en Mossen

    Na zeven avonden met lezingen over korstmossen en mossen is er een einde gekomen aan deze lezingenreeks. We willen je hartelijk bedanken voor jouw aanwezigheid. In totaal hebben 250 mensen de lezingen bijgewoond. De lezingen kun je hieronder nog eens terugkijken.

    1. De Nederlandse Mycologische Vereniging organiseert af en toe lezingen op de maandagavond (website).
    2. SoortenNL organiseert vanaf half april een Basiscursus Natuur waarbij lessen over allerlei soortgroepen aan bod komen (meer informatie).
    3. KNNV-afdelingen organiseren lezingen over diverse natuuronderwerpen (agenda)
    4. En ook bij IVN-afdelingen worden online-lezingen gegeven (agenda)
    5. De Groene Agenda uit Rotterdam
    6. De Natuurkundige Genootschappen Groningen/Middelburg
    7. Het UMCG heeft samen met Dagblad van het Noorden de Medische Publieksacademie opgericht. Het UMCG wil met de Medische Publieksacademie een brug slaan tussen het toponderzoek dat in het UMCG plaatsvindt en de interesse hiervoor van het publiek. De Medische PublieksAcedemie UMCG Agenda (umcg.nl/live​)
    8. Op dit YouTube-kanaal plaatsen we sinds maart 2017 de opnames van de lezingen. Ons eigen 'lezing gemist', om het zo maar te noemen! UMCG Youtube kanaal (umcg.nl/live​)
    9. EventBrite in het weekend
    10. EventBrite Vogel Lezingen
    11. EventBrite Wildlife
    12. EventBrite Mammals
    13. EventBrite Vleemuizen
    14. EventBrite Vleemuizen
    15. EventBrite Otters
    16. EventBrite Cameravallen
    17. NHGL Limbrug
    18. Live Events op Facebook https://www.facebook.com/events/search/?q=wildlife

    Uitzending gemist Herkansing Woensdagavond lezingen

    De lezingen zijn terug te kijken met de links hieronder. Heb je geen Facebook, dan kan het zijn dat je na tien minuten een pop-up krijgt. In dit geval ververs je het scherm (F5) en spoel je door naar waar je gebleven was in de video.

    1. Korstmossen en mossen in de duinen Hans Toetenel - 24 maart
      Mossen en korstmossen zijn goede indicatoren voor de kwaliteit van droge duingraslanden. Hans Toetenel legt uit welke korstmossen je kunt vinden in de duinen en hoe de geschiedenis van het landschap bepaalt welke soorten er groeien

    2. >Korstmossen als bioindicator Laurens Sparrius en Henk-Jan van der Kolk - 17 maart
      Korstmossen en mossen worden al sinds jaar en dag gebruikt als bio-indicator om de effecten van zure regen en stikstof op de natuur te bepalen. Laurens Sparrius en Henk-Jan van der Kolk laten de laatste trends zien aan de hand van monitoring in de provincie Friesland.
      Laurens Sparrius en Henk-Jan van der Kolk vertellen over het gebruik van korstmossen als bioindicator voor zure regen en stikstof.

    3. (Korst)mossen op begraafplaatsen Henk-Jan van der Kolk - 10 maart
      Voor mossen en korstmossen zijn begraafplaatsen belangrijke leefgebieden. Henk-Jan van der Kolk laat zien wat er allemaal groeit.

    4. Wie doet het met wie hoe vaak in Tortula? Waar leidt dat toe en wat zien we hiervan? Over het wijdverspreide fenomeen van bastaardsoortvorming bij mossen Henk Siebel - 3 maart
      Bryoloog Henk Siebel verzorgt de woensdagavondlezing met de titel Wie doet het met wie hoe vaak in Tortula? Waar leidt dat toe en wat zien we hiervan? Over het wijdverspreide fenomeen van bastaardsoortvorming bij mossen.

    5. Important Bryophyte/Lichen Areas LaurensSparrius - 24 februari
      Waar liggen de belangrijkste gebieden voor mossen en korstmossen in Nederland? Laurens Sparrius (BLWG) legt het uit.

    6. Beeldherkenning iObs zonder iNaturalist helaas Henk-Jan van der Kolk - 17 februari
      Henk-Jan van der Kolk (BLWG) legt uit welke beeldherkenningsapps je kunt gebruiken voor mossen en korstmossen en laat aan de hand van voorbeelden zien waar je op moet letten om tot een goed resultaat te komen.

    7. Introductie Korstmossen Laurens Sparrius - 10 februari
      Wat zijn korstmossen? Waar komen ze voor? Laurens Sparrius (BLWG) vertelt hoe het zit.

    150-Dagvlinders, Mossen, Reptielen 'Bring Back Our Beetles' with ecologist John Walters.

    הועלה ב-אפריל 1, 2021 06:31 אחה"צ על ידי ahospers ahospers

    תגובות

    לא קיימות הערות בינתיים

    הוספת תגובה

    כניסה או הרשמה להוספת הערות