TIBBER UPDATE - 10 maanden later - Stroom gemiddeld 30% goedkoper! (afl 292)
Komt op mij hoog over, zelf gebruikte ik juist stroom op het moment dat het ook duur was, nl 's avonds...
In juli 2023 begon ik aan een dynamisch energiecontract bij Tibber, om te ervaren hoe het is, hoe het werkt en of het écht goedkoper is voor de Nederlander. Na tien maanden kan ik in ieder geval concluderen dat het in de meeste gevallen tussen de 20-35% goedkoper is. Dit en meer in deze Tibber update!
Als je zonnepanelen net zoveel opwekken als je op jaarbasis verbruikt, dan is het verschil met een vast contract te verwaarlozen. Echter, als je consumptie hoger ligt tov van je opbrengst, of je hebt helemaal geen zonnepanelen, dan is het echt een stuk goedkoper. De mensen die hier het meeste baat bij hebben, zijn mensen met een elektrische auto, die kunnen voor spotprijzen hun auto laden, wat autorijden nóg goedkoper maakt.
Bij Tibber betaal je geen voorschot bedrag en reken je af per maand naar verbruik. Dat kan betekenen dat je geld retour krijgt of betaalt. Afhankelijk dus van opbrengst en verbruik. Uiteindelijk moet je dit op jaarbasis berekenen hoe je uitkomt.
En nee, je krijgt geen energiestress van "wanneer moet ik energie gebruiken?". Bij Tibber betaal je ook geen boete voor terugleveren van stroom.
in de berekening ook meegenomen dat je bij de vaste leveranciers een terugleververgoeding moet betalen en geen jaarkorting krijgt als je in het bezit ben van zonnepanelen?
-an wordt het verschil nóg groter! Dit moet je idd goed controleren bij het afsluiten van een energiecontract!
-vaste leverancier is ook verplicht om een modelcontract aan te bieden. Daar mogen geen terugleverkosten in zitten.
In de praktijk betaal je met zo'n contract vaak iets hogere vaste kosten, meestal zo'n 6 euro per maand. Erg fijn als je zonnepanelen hebt en volelektrisch koo
Vandaag was de afsluiting van fase 1 van het Hoogwaterbeschermingsprogramma innovatieproject hashtag#FutureDikes. Op het symposium werden aan een betrokken publiek de resultaten getoond. Zijn soortenrijkdom rivierdijken net zo veilig als de reguliere vaak soortenarme grasdijken langs de rivier? Dat zijn ze! Dat zet de deur open naar de ontwikkeling en aanleg van vele kilometers sterke biodiversiteit dijken die niet alleen veilig en robuust zijn, maar ook de ecologie van het landschap ondersteunen. Een enorme opgave maar een nog grotere kans! Met fase 2 van FutureDikes hopen we vanuit de wetenschap dijkbeheerders en waterschapsbestuurders te ondersteunen in hun ambitie door toegepast onderzoek naar biodiverse, bloemrijke dijken.
Op www.ru.nl/futuredikes lees je de populaire samenvatting van de resultaten van FutureDikes. Dit aantrekkelijke boekje werd vandaag door oud-deltacommissaris Peter Glas in ontvangst genomen. En ben je benieuwd naar welke plantensoorten op jouw dijk staan, kijk op https://lnkd.in/epHXMsJa. NOS publiceerde er een mooi artikel over op https://nos.nl/l/2523118 of kijk het nos achtuurjournaal van 4/6/2024.
KNNV Afdeling Branding Hollandsche Delta 90jaar
https://hollandsedelta.knnv.nl/wp-content/uploads/sites/52/2021/04/IdB2020-2lowres.pdf
UITSTROOMBAK
https://gemeenteraad.groningen.nl/Documenten/7i-20150101-Watersysteemplan-Drentsche-Aa-2008.pdf
תגובות
הוספת תגובה